07 december 2005

Hellsborn dissar syrrorna

Man tror det kanske inte om rikets individuellt mest aktive sverigedemokratiske opinionsbildare, men Erik Hellsborn vågar svära i kyrkan och visar t.o.m. tecken på humor. Efter fighten om Windeskog, där Hellsborn konstigt nog var på den förlorande sidan, har han släppt loss på sin "personliga och relativt opolitiska blogg".

Ämnesvalet på denna blogg verkar vara utstuderat provokativt, men är ändå kul. Hellsborn skämtar om att han har litet könsorgan. Han berättar anekdoter om förvirrade klienter inom hemstjänsten, där han alltså jobbar. Sen sticker Hellsborn verkligen ut hakan, och skriver om att sjuksköterskor är fula. Betyder detta att han sagt upp sig och vill ge ett tjyvnyp innan han går vidare i livet, eller? Så här står det i bloggen:

"..förekomsten av attraktiva sjuksköterskor är ungefär lika omfattande som antalet kristdemokrater i en gayprideparad...Nedre delen av kroppen täcks i 90 % av fallen med byxor, inom landstinget vita tygbyxor, inom kommunen vanliga jeans. Detta är jag tacksam för. Det förhåller sig nämligen så att den genomsnittliga sjuksköterskan inte är en välbyggd blondin på 20 år. Genomsnittsåldern inom vården är hög, de flesta sköterskor är minst 40 år och utseendet är därefter."


Särskrivningar och felstavningar har rättats.