06 december 2005

Ny tandagnisslan från Weine Berg

Efter att ha läst riksupplagan av Metro, men utan att ta reda på några detaljer, utgöt sig Weine Berg igår på sin blogg om lagrådsremissen om underlättad anhöriginvandring. Läsaren finner bl.a. följande fragment i Bergs kortfattade postning:

"..fler anhöriga..invandrare..blodsband..vilka eller vem som lagt förslaget..vem som får bekosta förslaget..hänger Sveriges framtid..svenskarna vågar säga emot och vågar agera..samhällselitens diktat..De ondas illdåd..de godas tystnad."

Jag gjorde mig besväret att som hastigast ögna igenom regeringens pressmeddelande och lagrådsremiss. Det är tydligen så att EU tvingar Sverige att ta bort kravet på "hushållsgemenskap" (enligt 2 kap. 4 § första stycket 3 UtlL förutsätts hushållsgemenskap mellan den anhöriga och den som är bosatt i Sverige eller som beviljats tillstånd för bosättning i landet).

Självklart kommer en sådan lagändring att leda till ytterligare ökningar av invandringsflödet till Sverige. Men mitt i denna finstämda humanism smyger regeringen också in en ny regel om DNA-testning av åtminstone vissa av de som vill anhöriginvandra. Kanske förvandlar denna testning ökningen till en kraftig minskning av anhöriginvandringen? Kanske är Weine Berg ute i ogjort väder med sin katastrofprofetia?

Jag tror sverigedemokraterna skulle få större trovärdighet i den allmänna debatten om dess företrädare tänkte först och talade sedan.