19 december 2005

Reorganisering av SD Trollhättan

Vid partistyrelsemötet den gångna helgen i Stockholmstrakten nådde sverigedemokraterna fram till en lösning av problemet med SD Trollhättan, där status för partistöd och bokföring vållat riksledningen stort huvudbry. Gorm Lind och övriga ledamöter i den styrelse som valdes i Trollhättan i år måste avgå, och Lind själv har ombetts lämna partiet.

Lokalavdelningen kommer att reorganiseras under ledning av distriktsledningen i Skövde.

Verksamheten i Trollhättan kommer inte att beröras mer än marginellt, eftersom man där till största delen skickat ut flygbladen per post ända sedan mandatperioden 1998-2002, och inte haft någon egentlig mötesverksamhet. Rekryteringen av kandidater till kommunala valsedeln i Trollhättan försvåras dock avsevärt, eftersom Gorm Lind var den som inför förra valet lyckades plocka ihop ett rekordstort antal kandidater till kommunfullmäktige, även om nu inte alla var medlemmar i SD. Det finns ingen som kan ersätta Linds insatser på denna punkt.


Tillägg 20 december 2005 13.40: TTELA skriver "Under denna mandatperiod har också Gorm Linds företrädare på ordförande-posten, Jimmy Windeskog, fått lämna partiet efter att bland annat fått uppmärksamhet för att gjort Hitlerhälsningar och sjungit rasistiska visor på en fest". Partistyrelsen kommenterar SD Trollhättan genom ett uttalande från VU i SD-Kuriren.