09 december 2005

Partiledare utan svar

I en postning gjord natten till idag går sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till attack mot favoritmotståndaren folkpartiet, som anklagas för att "bekämpa symptomen snarare än problemet". Vad det handlar om är Leijonborgs förslag att skicka in fler poliser i invandrarghettona för att förebygga försök till uppror och liknande. Åkesson skriver:

"Att stoppa in fler poliser vore att bekämpa symptomen snarare än problemet. Låt oss få det sagt en gång till: Problemet är det mångkulturella samhällssystemet! Det är detta system som skapat de rotlösa individer, som sluter sig samman i kriminella gäng. Det är detta system som hindrar gäster i vårt land från att anpassa sig till det svenska samhället och som skapar motsättningar mellan olika grupper."

Jag reagerade mot postningen, och vad jag främst fäste mig vid var Åkessons fortsatta oförmåga att ens försöka definiera mångkulturen. Vad är alltså mångkulturen för Åkesson? Denna fråga är grundläggande för alla inom den komprometterade svenska nationella rörelsen.

PS. Avsåg Åkesson ta avstånd från assimileringslinjen genom sin postning? Han benämner invandrarna "gäster i vårt land"!