19 juni 2005

Sveriges Rikas Lag

Överåklagare Christer van der Kwast har under flera år varit chef för svenska statens Riksenhet mot korruption. Enligt en tidningsartikel har han ofta haft sin stövare med på jobbet.

Överåklagarens uppfattning är att korruptionen vuxit fram i skydd av tystnad i vårt land. "I Sverige förekommer inte korruption, därför är det vi sysslar med inte korruption", har han bl.a. sagt till kvällstidningen Expressen.

Överåklagarens stövare bet härförleden sönder en oskyldig 4-årig grannflickas ansikte. Den mentalt störda jakthunden anföll oprovocerat flickan när hon stod på sin garageuppfart, och tuggade sönder hennes ansikte. Överåklagaren, som trots detta envist vägrar avliva besten säger att han "inte fäster någon uppmärksamhet vid den där saken", eftersom "det var en olyckshändelse". Han vägrar också betala skadestånd till flickan, trots att hennes liv nu är förstört.

I Sverige förekommer inte korruption. Inte heller något maktmissbruk förekommer. Eller åklagare inspirerade av tyska lägervakter.