15 augusti 2005

Uppryckning i valkampanjen

Efter flera sanslösa drapor, i språkligt såväl som innehållsligt avseende, från Sverigedemokraternas (SD) toppkandidat lokalvårdaren Margareta Sandstedt, gör partiet nu en uppryckning genom en artikel från kompetente Björn Söder i SD-Kuriren.

Det handlar om en reaktion på Frimodig Kyrkas reaktion på de kyrkliga Socialdemokraternas intolerans mot oliktänkande i Svenska kyrkan. "En röst på socialdemokraterna är en röst på en allt mer intolerant kyrka", skriver Söder, och det är positivt att han står fast vid toleransens linje inom kyrkan. Bra skrivet, men tyvärr förmår Söder inte hålla tand för tunga, utan känner sig dessutom tvingad tala om att detta inte innebär att han själv gillar "kvinnoprästmotståndare". Argumentationen i ämbetsfrågan känns heller inte helt övertygande, utan bär hundhedningens skrud.

Tyvärr, för i sin senaste litania smädade Margareta Lindstedt Frälsaren. Toleranslinjen finns kvar, men annars inte mycket från SD i kyrkovalet 2002, då den enda bekännelsetrogna nomineringsgruppen. Alltid ett övertramp för mycket!