02 augusti 2005

Ny AMS-chef, nytt maktmissbruk (s)

Bloggaren Henrik Alexandersson har en förmåga att hitta de riktigt snaskiga sosseskandalerna. Nu är det nye AMS-chefen och hans fru, nämligen socialministern, som är aktuella.

Generaldirektören Bo Bylund visar sig i Alexanderssons dokumentation som värsta sortens rättshaverist. Faktum är att saken är så allvarlig att åklagare väckt åtal för förtal mot en annan hög socialdemokrat och personlig vän till paret Bylund-Andnor, avdelningsdirektör Ellen Hyttsten vid Landstingsförbundet, sedan hon i tjänsten grovt och på feministiska grunder smädat en person som startat en kontaktannonssajt riktad till uzbekiska kvinnor och svenska män.

Bo Bylunds mest burleska insatser i denna sorgliga historia torde vara den över hela linjen refuserade insändare som han insänt till diverse avisor till stöd för sin hustru socialministern. I denna insändare kallas mannen bakom kontaktannonserna för bl.a. giftspindel och manschauvinistisk skitstövel.

Snart sagt varje ny chefsutnämning som sker och varje ny myndighet som inrättas under regeringen Persson visar med viss tydlighet att kompetens och personlig lämplighet är begrepp som i regeringskansliet tolkas på ungefärligen samma sätt som i Idi Amins Uganda eller Ferdinand Marcos Filippinerna!