04 augusti 2005

Polischef uppmanar till brott?

Carin Götblad, länspolismästare i huvudstaden, invigningstalade vid homogalan Gay Pride i Stockholm under gårdagen.

Götblad framhöll i sitt tal att Gay Pride behövs för att provocera mot det som är norm i samhället. Vidare berättade hon att brott mot homosexuella, invandrare m.fl. prioriteras framför brott riktade mot vanliga svenskar. HBT-kompetens, sade Götblad, är mycket viktigt för de 6 000 polisanställda i Stockholms län.

Hon förklarade att i Stockholm är hatbrott ett prioriterat område för polisen och att det är viktigt att alla Stockholmspolisens 6 000 anställda har en god hbt-kompetens. Avslutningsvis efterlyste länspolismästaren mannens befrielse från den traditionella mansrollen och de stereotypa könsrollernas avlivande.

Många har chockats av vad länspolismästare Götblad sade i sitt tal på Gay Pride. Själv tycker jag att alla sanna rebeller bör välkomna hennes fördomsfria utfästelser. Polisens roll är alltså enligt Götblad att tillåta raserandet av samhällets normer, att, som hon sade "provocera det som är norm". Detta måste självfallet gälla fler än de som har avvikande sexuell läggning. Hennes ord bör alltså betraktas som en carte blanche för hembrännare, haschodlare, anhängare av barnaga och hustruaga, motståndare till att betala skatt, svartbyggare, tjuvjägare m.fl. m.fl.

Annat var det förr. Då hade man polisen efter sig om man BRÖT mot samhällets normer!