11 juli 2005

Skendemokratin skär nya lagrar i Bollnäs

"Sju dömda för hets mot folkgrupp", heter det i nyhetsskvalet idag. Uppenbarligen har sju ynglingar, organiserade i Nationell Ungdom, delat ut flygblad vid en gymnasieskola i Söderhamn. Eftersom det på flygbladen påstods att "homosexualitet är orsaken till hiv och aids samt att homosexuella befrämjar pedofili" inkallades snabbt attackhelikoptrarna och Nationella insatsstyrkan. Brottsligheten förskyller nu mörk arrest, förutom de ynglingar som varit yngre än 18, där istället delinkventerna överlämnas till vederbörande socialbyrå.

Det är ett märkligt land vi lever i, och tyvärr har allting blivit mycket sämre sedan början på 1990-talet. Lika självklart som att polisen ska ingripa om dylika flygblad utdelas sent på kvällen utanför ett homodisko på Sveavägen i Stockholm till stora grupper nysupna skinnbulor, lika självklart är det att det måste finnas yttrandefrihet på alla andra adresser och tidpunkter, om ett land ska kunna göra anspråk på demokrati och rättsstatlighet.

----

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, artikel 19:

Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.