27 februari 2007

Snabbt och effektivt av Åkesson

Partiledaren Jimmie Åkesson högg som en kobra, direkt efter slutet på TV-programmet Existens ikväll. Redan kl. 21.06 uppdaterades partiorganet SD-Kuriren med ett uttalande från Åkesson, som bl.a. sade:

- Vi hoppas naturligtvis att regeringen och Göran Hägglund tar sitt förnuft tillfånga, men skulle lagförslaget bli verklighet kommer Sverigedemokraterna med kraft verka för att det skall rivas upp vid ett eventuellt riksdagsinträde 2010. De respektive blockens fortsatta agerande i frågan kommer också att ha betydelse för vår bedömning av vilken sida vi eventuellt kan tänkas stödja efter nästa val.

En utmärkt insats av programredaktionen och programledaren Anna Lindman Barsk - med ett rejält karaktärsmord på Kristdemokraterna - ger vissa chanser till snabba värvningar från partiet till ett sverigedemokratiskt parti i skriande behov av politiska ledarförmågor i allmänhet och kristna politiker i synnerhet.

Åkesson har gjort sin plikt för kvällen med bravur, så hundhedning han är. Han inte bara bekräftade SD:s nyfunna kristna värdegrund, han gjorde den t.o.m. till en blivande "kabinettsfråga"!

  • Tillägg: Uttalandet fanns publicerat på SD:s hemsida redan under eftermiddagen.