22 februari 2007

Gringo och Huttunen

Att tidskriften Gringo planerar starta en lokalredaktion i Landskrona och att Landskronamoderaten Markku Huttunen protesterat mot detta är högt uppe på löpsedlarna idag.

Det upprörande för journalistkåren är tydligen att unge Huttunen inte tackat och bugat. Vad jag själv upprörs över är att skattepengar överhuvudtaget tillåts finansiera ett undermåligt propagandablad som Gringo. Men här gäller det att inte döma ut nuvarande politiska makthavare helt och hållet, där visserligen moderate Huttunen inte ifrågasätter Gringos existens, men där han åtminstone försöker hålla tillbaka dess dess geografiska utbredning. Frågan som bör ställas med avseende på Sverigedemokraterna är följande:

Sossar och moderater finansierar mer än gärna Gringo. Att Sverigedemokraterna är vänner av ett storebrorssamhälle av samma slag, så mycket är klart. Men i ett samhälle styrt av Sverigedemokraterna, vilka propagandablad kommer staten där att hålla under armarna: Blir det suspekt periodica som hetsar mot invandrare, eller blir det diverse hembygdsromantiska alster?