08 februari 2007

Förtydligande angående mötesbilderna i TV4

För tydlighetens skull: På den sd-producerade propagandafilm, från vilken snuttar visades i TV4 igår kväll, fanns klipp dels från en moskédemonstration/torgmöte i Borlänge 6 maj 1995, dels från torgmötet på Mynttorget i Stockholm i samband med Engelbrektsmarschen 1995 och dels 6 juni-firandet i Vasaparken i Stockholm samma år.

Sven-Erik Larsson och Tomas Andersson talade i Borlänge. Den sistnämnde talade även på Mynttorget, då i sällskap med radarparet Mikael Jansson och Tina Hallgren-Bengtsson. Jansson talade även i Vasaparken, så och Tomas Johansson talade. Johansson beskrevs f.ö. vid denna tid internt som en "lysande ideolog". Han hoppade sedermera av till Nd för att i tidernas fullbordan bli det partiets ordförande. Henrik Enmark höll givetvis inget tal (skulle ha sett ut!), utan tjänstgjorde - i vanlig ordning - som konferencier (på Mynttorget).

Undras förresten om Björn Söder tänkt på att debitera TV4 för "lånet" av film från sverigedemokraterna? Intrång i upphovsrätt brukar inte gå den söderska näsan förbi.