12 februari 2007

Äntligen!

Äntligen kommer något riktigt bra från partistyrelsen i sverigedemokraterna. Dagen till ära publiceras det helt felfria uttalandet i sin helhet. Man undrar i sitt stilla sinne vilket parti Lewi Pethrus skulle välja om han steg ner från sin himmel. Det är nog inte så säkert att det skulle bli Kd.
”Skolor ska vara skyldiga att anordna traditionella kyrkliga skolavslutningar”

Under lördagens partistyrelsemöte fastslog Sverigedemokraternas partistyrelse i ett uttalande att skolor ska vara skyldiga att anordna traditionella kyrkliga skolavslutningar. Partiet rekommenderar sina kommunfullmäktigegrupper att lägga förslag i kommunerna med krav på att detta införs i skolplanerna.

Partistyrelsens uttalande:

Sverige har varit ett kristet land i mer än ett årtusende. Den svenska kulturen är således intimt sammanflätad med kristendomen. Att i kommunal och statlig verksamhet radera alla kopplingar till kristendomen innebär i praktiken att man också raderar en omistlig del av det svenska kulturarvet och undergräver den gemensamma identiteten i vårt samhälle.

Genom att förvägra svenska elever rätten att få uppleva traditionella kyrkliga skolavslutningar och tillsammans få sjunga gamla svenska sånger som "Den blomstertid nu kommer" berövar man dem på en del av deras kulturarv och på känslan av samhörighet med tidigare generationer.

Partistyrelsen vill inte att någon mot sin övertygelse eller vilja skall tvingas att delta i skolavslutningar med kyrklig anknytning. Däremot rekommenderar vi samtliga av partiets kommunfullmäktigegrupper att lägga förslag, som innebär att man i de olika kommunernas skolplaner, skall slå fast att samtliga skolor skall vara skyldiga att anordna traditionella kyrkliga skolavslutningar för de elever som så önskar.

Vid ett eventuellt riksdagsinträde 2010 kommer partiet också att verka för att en liknande skrivelse förs in i skollagen.

Stockholm, den 10 februari 2007
Sverigedemokraternas partistyrelse