16 februari 2007

"Det är skamligt"

Alf Johansson och bloggaren vid bron över Kalixälven i LappensuandoI ett samtal med lokalkorrespondenten Kenth Bergmark i Norrbottenskuriren idag instämmer Alf Johansson, fullmäktigeledamot (sd) i Gällivare, i bloggens bedömning av läget i sverigedemokraterna. Även de lokala medlemmarna verkar ha kommit till insikt i frågan.

- De har också reagerat på det dåliga stöder från partiledningen. Inte ens en gratulation har vi fått för att vi tog en plats här. Det är skamligt. Det är Guds tur att vi inte klarade fyra procent i riksdagsvalet. Vi skulle inte klara av en riksdagsplats i dag. Vi är alldeles för oorganiserade.

- Men med distriktet har jag bra kontakter. Men medlemmarna är besvikna och vad jag hört kommer det att bli avhopp bland sverigedemokraternas medlemmar i Gällivare som förstår min situation. De är väldigt irriterade över bristen på stöd från centralt håll, säger Johansson till tidningen.

Inget stöd och inget intresse, alltså. Under tiden ligger partipamparna (åtminstone en av dem) och steker fläsket på playan. Ska det bli något av med Sd, då måste det röras om rejält i grytan.