10 februari 2007

Replik till sdblogg.se

Det går bra för nya sdblogg.se, under sin tredje vecka ligger man nu kring plats nr 6 på Bloggtoppens politikavdelning, långt före partiledningens bloggar (just nu på platserna 18, 23 och 24). Sdblogg.se graviterar som bekant runt f. folkpartisten Erik Almqvist och hans filosemitiska krets i Lund.

I takt med den ökande trafiken får man nu ta på sig alltfler angelägna uppgifter inom partipropagandan, och nu senast ett hårt "angrepp" mot Objektiv SD-blogg och mig själv. Haha...Jag får tacka för reklamen! Det är så sant som det är sagt här till höger: "Karusellen SD följer man nuförtiden bäst i bloggen hos SD-dissidenten Tommy Funebo" och "Funebo är Sveriges ledande antirasist - den ende person som fått omslaget på två nr av Expo".

Angreppet, undertecknat av ungtuppen Robert Boström, den senaste sd-generationens kristofferhelle, innehåller en rad faktafel som jag vill lägga tillrätta. Detta måste av förklarliga skäl göras här.

  • Jag pratar inte med mig själv i tredje person.
  • Jag är inte bitter.
  • Mitt sd-bloggande tar inte tusentals timmar om året. De flesta postningarna skriver jag ihop på en halv kafferast.
  • Varför finns Objektiv SD-blogg? Jag skriver om Sd därför att jag kan skriva om Sd. Det är bättre än att samla frimärken e.dyl.
  • Nej, jag hatar inte Sd och har aldrig hatat Sd.
  • Det var aldrig aktuellt att utesluta mig ur Sd - det hade jag skåningarnas ord på. Vad Bunkern höll på med kan ses som självförsvar.
  • Det finns fortfarande högt uppsatta sd:are som mellan fyra ögon sagt till mig att de ser sig som nationalsocialister "i ordets egentliga betydelse".
  • Boken "Sverigedemokraterna från insidan" var den starkast bidragande faktorn till att sverigedemokraterna var snubblande nära att hamna under 1%-spärren i europavalet 2004, något som var åtminstone mitt syfte.
  • Jodå, jag var medlem i SPI.
  • Att, som jag gjorde före valet 2006, motarbeta Sd med hjälp av genuina fakta innebär inte att jag ville "smutskasta alla i Sd som någonsin gjort (mig) illa" eller häckla och förlöjliga övriga delar av Sd. Inte heller nu smutskastar jag Sd, utan för fram fullt legitim och berättigad kritik, positiv som negativ. Alla partier måste dock räkna med att råka ut för politiska motståndare. Tyvärr verkar många sd:are betrakta negativ kritik som "odemokratisk".
  • Jag önskar inte att jag fortfarande var medlem i Sd. Från flera andra ex-sd:are har jag hört att deras bästa livsval någonsin var när de lämnade partiet. Mitt eget liv har också förbättrats dramatiskt sedan dess och jag ångrar bara att jag någonsin gick med i Sd.

    Vågar du länka till en sverigedemokrat frågade man på sdblogg.se häromveckan. Själva skulle de aldrig våga länka till den för sverigedemokraterna obekväma granskning som jag står för!