05 september 2005

Manifestation på Forumtorget

19.10-sändningen av ABC går mot sitt slut. Plötsligt: Direkt från Forumtorget i Uppsala, en kortklippt journalissa med feministiskt utseende rapporterar...Ingen katastrof har inträffat, inte heller något mord eller någon våldtäkt, men tydligen har en "manifestation" inletts på torget. Sannolikt en mycket blygsam sådan, för det enda tittaren får beskåda är den fetlagde manlige ordföranden för folkpartiet i Sunnersta. Manifestationen censureras dock, folkpartisten intervjuas på kamerasäkert avstånd.

-- Ja, alltså, nu kör vi en manifestation, vi kallar oss Mansnätverket för kvinnofrid, och vi är emot mäns våld mot kvinnor. Stenhårt. Vi säljer marschaller till förmån för brottsofferjouren hela natten, fram till 17 imorgon, för då har vi kört ett helt dygn, och MÄNS VÅLD mot kvinnor pågår ju dygnet runt!!

Jag känner själv hur jag måste kväva en obehaglig känsla i mellangärdet. En känsla av motvilja, tror jag. Inslaget avslutas med att det görs reklam för den folkpartifeministiska konserten som man ska hålla i universitetaulan.

Det skälls mycket på islamister och självmordsbombare. Jag är mer rädd för feminismen, hur patetiska propagandaförsöken på TV än känns. Det gäller att läsa Anna Ekelund, och organisera sig!