13 september 2005

Lögnare och slöfockar utan like!

Såhär i valspurten tar sig Sverigedemokraterna friheten att blåljuga sina väljare rakt upp i ansiktet - kanske hoppas man att ingen kommer att kolla fakta förrän efter valdagen. Man skriver på sin valwebbsida bl.a. följande:

"..Vi (har) varit den kanske mest aktiva nomineringsgruppen i förhållande till vår storlek. Sverigedemokraterna har under den gångna mandatperioden lagt inte mindre än fjorton motioner i kyrkomötet, i genomsnitt sju per ordinarie ledamot."

Vidare påstås det att SD utnyttjat sin "närvarorätt, yttranderätt och rösträtt".

Fakta är att Eva Nyman lagt 14 motioner, f.ö. lades ett flertal i samarbete med undertecknad. Men den som ju av partiledaren och uttalade ateisten Mikael Jansson ensidigt utsetts till "partiets kyrkopolitisk ansvarige" för mandatperioden är ju Torbjörn Kastell!

Kastell har lagt noll motioner, noll interpellationer och noll skriftliga frågor. Han har gått upp i talarstolen i stort sett bara vid ett möte, oktobersessionen 2003. Men visst har han använt sin rösträtt!! Eva Nyman lade en "nationalistmotion", där kyrkomötet ombads uttala sig till stöd för fosterlandskärleken som en positiv och uppbyggande kraft. Torbjörn Kastell röstade nej!!!

Till Kastells försvar ska det väl sägas att det inte är så lätt att göra konstruktiva saker i kyrkopolitiken, om man inte själv tror på Gud. Det hela kanske känns lite meningslöst ibland?