17 maj 2006

Extremism i schismatiskt SD Varberg?

Idag tillkännagav sverigedemokraternas ledande man i bloggosfären, nämligen Erik Hellsborn i Varberg, att man under valkampanjen i hans hemkommun kommer att använda sig av lokala affischer designade av partirenegaten Weine Berg. Oj.

Under nästan hela sin SD-karriär har Hellsborn gjort sig ett namn som motståndare till barkbrödsnationalism och officiellt antagen utvisningslista. Men nu vill han klistra upp affischer så grova, att Marie, Tor och Anders skulle ha kastat ut honom om han föreslagit dylikt i "gamla SD"! Affischrubrik (bild) är förresten "Öppna ögonen", samma som på det hittills mest bejublade SD-bladet genom tiderna, utgivet 1999.

Varför vänder sig Hellsborn till Berg - har sverigedemokraternas egen affischtillverkning helt gått i kvav? Är pengarna slut i particentralen i Lund? Jag tycker ändå att smakfullare alternativ måste stå till buds för Hellsborn & c:o. Inte ens grafiken är tilltalande i Bergs försök till affisch, för i vanlig ordning försöker han smäcka in så många typsnitt som möjligt på minsta möjliga yta.

Temat för affischen ifråga är att vi i Sverige betalar världens högsta skatter på grund av massinvandringen. Låt mig upplysa herrar Hellsborn och Berg att vi i Sverige betalade världens högsta skatter redan innan invandringstalen exploderade i slutet av 1980-talet. Under Palmes tid vill jag minnas att skattekvoten låg på 57% under ganska lång tid. Räknar man in underskotten under Fälldin&Åsling så tror jag att den ofantliga sektorns andel av ekonomin under dessa år var upp och nosade på 2/3.