05 maj 2007

Weine Berg angriper particentralen

Det är inte ofta Weine Berg sätter sig vid tangentbordet för att kritisera sina gamla partivänner, men lagom till RÅ har det nu hänt. Han kritiserar det faktum att den sverigedemokratiska particentralen beviljat Jimmie Åkesson och Björn Söder varsitt årskort i första klass på SJ.

"Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att dylika pampfasoner inte kan rymmas i ett ideellt kämpande parti", skriver Weine.

Jag har själv här i bloggen efterlyst idealism, och man kan inte annat än beundra Weines strävan efter idealism, men hur mycket idealism väntar han sig av ett parti som plötsligt och organisatoriskt oväntat kunnat lägga vantarna på uppåt 50 miljoner kronor? Om det ska slösas är det bättre att veteranerna får kosingen än att den går till folk som just kommit in från gatan.

Vi måste dock tacka Weine för postningen, för nu vet vi vilken huvudangreppspunkt Rinderheimarna förberett inför RÅ om två veckor. Postningen kastar också visst ljus över delar av valberedningens förslag till ny partistyrelse.