12 mars 2007

Moderaterna har under veckoslutet hållit sina partidagar. De etablerade partiernas problem med Sverigedemokraterna aktualiserades ånyo. Hur bör ljusets riddarvakt agera för att hålla mörkermännen utanför riksdagen vid nästa val?
  • Moderaterna vill "markera tydligare mot Sverigedemokraterna och debatten ska tas med deras företrädare ute i kommunerna, oftare och hårdare".

  • Moderaterna tror dock att det inte längre lönar sig att "frysa ut" SD.

  • Sossarnas partisekreterare Marita Ulvskog tror däremot att utfrysning fortfarande är en framkomlig väg.

  • Allt oftare talas det i medierna om att man måste "ta debatten" med SD, att man måste "avslöja" partiet och att allting egentligen handlar om "folkbildning".
  • Ännu är det få som förstått att Sverigedemokraternas budskap nått för långt för att fiffel och rena propagandaknep ska kunna löna sig i kampen mot partiet. Det enda som hjälper är att gå antietablissemangs-/antiinvandraropinionen till mötes.

    Det säkraste sättet att hålla SD ute är att genomföra de viktigaste delarna av partiets politik. Det gäller att göra detta snabbt, innan SD hinner dra till sig respektabelt folk och öka sin trovärdighet som organisation. Tyvärr kommer detta inte att hända - socialdemokratiska partiet väljer tvärtom Mona Sahlin till ny partiordförande. Valet av henne kan jämföras med Titanics gir rakt in i isberget.