27 december 2006

Förbluffande...

Bloggen noterar att SD Göteborg avhållit sitt återkommande julbord. Man rapporterar i SD-Kuriren att julbordet i år fick "närmare 40 gäster". Så sent som för 2 år sedan fick man dock hela 95 gäster.

Det svaga intresset i år är förbluffande i ljuset av den synbara lätthet med vilken göteborgsdistriktet inför riksdagsvalet samlade in sin distriktsvalfond om 600 000 kr. Då trodde man lite till mans att valet av bortröstade partiordföranden Mikael Jansson som distriktsordförande skulle ge lite skjuts åt den tynande göteborgsverksamheten inom sverigedemokraterna. Så inte, tydligen.

Antalet mötesdeltagare, flygbladsutdelare och julbordsätare är och har alltid varit av den största vikt inom sverigedemokraterna, eftersom siffran aktiva signalerar gott ledarskap och organisatorisk styrka. Denna slutsats torde vara Mikael Janssons lika mycket som min, och därför kommer frågan att kvarstå: Hur kan deltagarsiffran på SD Göteborgs julbord stanna på futtiga "närmare 40"? Med ett kommunalt mandat i Göteborg och fyra i Mölndal är det hela ett mysterium.

En sak är för dagen skriven: Janssons sida är försvagad inför RÅ 2007.