08 november 2006

LUF:are avslöjar grov ideologisk avvikelse i SD Örebro

I kommentarstråden på Jenny Travis postning om antirasism.se har brutit ut en mikrodebatt mellan Erik Almqvist (sdu) och Majed Safaee (luf). Almqvist har överraskats av Safaees påstående att Sd vill förbjuda alla minoritetskulturer i Sverige utom den samiska och tornedalsfinska.

Det finns faktiskt sanning i Safaees påstående, men här märker man i vilket förhållande Safaee står till sanningen - och detta förhållande associerar till tankelogiken hos repressiva organ såsom SAVAK. I vilket fall som helst har Safaee försökt läsa på och haft tur när han hittat SD Örebros programdokument (pdf), en av få kvarvarande öppna pinsamheter från Sd:s janssonår.

Lokala programmet för SD Örebro antogs 2002 och är utformat så att det fungerar som partiprogram för ett rikstäckande parti. Ett par av "hedenhösformuleringarna" från partiprogrammet 1999 finns kvar och bl.a. säger SD Örebro följande:
  • "Vi Sverigedemokrater accepterar inga andra minoritetskulturer än den samiska och det Tornedalsfinska språkområdet."
  • "De senaste decenniernas hållningslösa eftergivenhet i invandringspolitiken skall upphöra och ersättas med repatriering."

    Frågan är väl om nuvarande distriktsordföranden Daniel Spiik ens vetat om att detta står i det lokalpolitiska programmet för Örebro, men detta är ingen ursäkt. Man tvingas naturligtvis konstatera att programmet i fråga grovt avviker från Sd:s principprogram och faktiskt kräver kollektiv fördrivning av invandrare från Sverige.

    Men att som Safaee som officiell Luf-företrädare gör, och påstå att enligt officiell sd-mening minoritetskulturer ska förbjudas, detta är övermaga. Om man får förmoda att han bekänner sig till den parlamentariska demokratin så borde han ge Sd en chans, ett ultimatum: Han borde uppmana den sverigedemokratiska particentralen att leva upp till de stolta formuleringarna i sitt principprogram. Han borde uppmana dem att raskt utesluta sitt örebrodistrikt. Om detta görs, då kan det lokalpolitiska programmet ses som en intethet. Om inte, då skulle ju Safaee ha avslöjat ännu ett hål i fasaden hos Sd!