26 juni 2006

Vandeln i SD Landskrona

Tidningarna har nu börjat sin kronkallejournalistik inför valet. Radio Kristianstad meddelade idag att det hos sverigedemokraterna i Landskrona finns 5 av 17 kommunfullmäktigekandidater i kronfogdens register. 5 av 17, hur många ändrar sin röst i valet?

Mer allvarligt är det svaga omdömet hos lokale partihövdingen Thord Lindblom, som 2002 dömdes för olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han hade - utan körkort - kört bilen mot rött ljus och på fel sida av vägen. Som pricken över i:et körde han på en cyklist innan bilen tog stopp mot en lyktstolpe. Märkligt nog var han inte full, något som i den här historien snarast varit en förmildrande omständighet.

Lindblom blev sedan invald i kommunfullmäktige i Landskrona där han visade det alldeles ovanligt dåliga omdömet att anmäla sig själv som nämndeman i tingsrätten. En person utan trafikvett ville alltså sitta och döma andra trafikmarodörer! Detta ser jag som betydligt mer allvarligt än om Lindblom skulle ha blåst staten på 10 000 kr i skatt och fått kronkalle efter sig.