12 mars 2006

Nya pensionärsbladet vårens viktigaste SD-verksamhet

Sverigedemokraterna tryckte senast 2000 upp ett pensionärsflygblad. Upplagan var på ett par hundratusen, och bladen räckte till 2003 på sina håll i landet. Sedan dess har trots begäran från partiets aktivister något nytt pensionärsblad inte tagits fram. Inte förrän 2006: 2000 års version av "Ska det vara ett straff att bli gammal?" följs nu av 2006 års version. Man kan utgå från att utdelandet av detta flygblad blir partiaktivisternas viktigaste sysselsättning tills valflygblad börjar spridas under sommaren.

Budskapet är något förändrat sedan 2000. Man ödslar inte längre någon kraft på att kritisera SPI, och det gamla kravet på anhörigpenning vid vård av äldre anhörig har försvunnit. SD har också kastat sin vänsterpräglade äldrepolitik på sophögen. 2000 ville man förbjuda privat profit i äldreomsorgen. Så inte nu.

I en rapport från ett distriktsmöte i Höör 4 mars omtalas att partikassören Arnold Boström haft med sig en laddning av ett nytt kampanjflygblad till stöd för antiislamisterna i Danmark. Då flygbladet Danmarks sak är vår dock ser ut att vara i maffigt A4-utförande törs man utgå från att flygbladets upplaga är ganska blygsam. Temat är nog heller inte så motiverande för aktivister norr om Göinge; där föredrar man säkert "gamlingarna".