29 oktober 2007

Ny adress

Bäste besökare

Efter sju sorger och åtta bedrövelser växlar jag nu över till en wordpressplattform på adressen tommy.funebo.se.

Välkommen dit!

19 oktober 2007

De låter sig utnyttjas

En utläggning till stöd för sverigedemokratisk kulturnationalism finns idag att läsa på Eskilstunakurirens webb:
"Min flickvän och en del utav hennes vänninor är ur Samisk börd med rötter i Tornedalen, själv är jag ur Svensk Romanes"
Detta sagt av en närmast fanatisk SD:are. De mest oväntade människor har alltså köpt den kulturnationalism med öppen svenskhet som partiledningen diskret saluför på Internet, sällan genom egna ord, desto oftare genom att släppa fram bloggkommentarer o.dyl. En öppen svenskhet som väl saknar stöd i partiets principprogram?

En intressant analys i ämnet har gjorts av den utstötte SD:aren och ölkännaren Jimmy Windeskog. En zigensk-lapsk familj som jobbar för SD är en familj som låter sig utnyttjas mot sina egna intressen. Här får jag nog, till skillnad från annars, hålla med Windeskog.

18 oktober 2007

Jobbigt, jobbigt

Sentio: Sverigedemokraterna backar från 3,7 till 2,8.

17 oktober 2007

SD Q

Sverigedemokraternas kvinnoförbund har nu växt till sju aktiva. Ja, får man med sig fruntimren är allt möjligt.

Inga gärningsmän i Abrahamsberg

Förundersökningen gällande brott mot Michaela Stellnert, SDU-aktivist och sambo med förbundsordföranden Martin Kinnunen, har enligt uppgift idag på Politikerbloggen lagts ner. Kinnunen kommenterar beslutet på sin partiblogg och konstaterar där att polisen inte lagt två strån i kors för att finna de påstådda gärningsmännen.

Sannolikt överklagar Stellnert åklagarens avskrivningsbeslut till högre åklagarinstans. Sannolikt får man inget gehör. I det läget vill det nog till att Sverigedemokraterna tillsätter rejäla resurser för privatspaning - i annat fall kommer alla att utgå från att hela anmälan var påhittad. En sådan skandal har partiet naturligtvis inte råd med.

16 oktober 2007

Nytt

Det blir inte så många uppdateringar dessa dagar. Jag håller på och bygger en ny blogg.

15 oktober 2007

Huka er, SD:are

Torsdag 25 oktober kl. 18.30 står idag i eldskrift för Uppsalas fåtaliga SD-aktivister. Vid den tidpunkten kommer nämligen Alex Bengtsson från Expo för att upplysa valda delar av Arbetarrörelsen om Sverigedemokraterna och deras lik i lasten. Sammankomsten leds av ABF:s Bertil Kinnunen (en avlägsen släkting till SD:s rikskanslichef?)

Hat tip: Marta Axner

Förutsägbart

Jean Moulin går just nu på alla fyra cylindrarna, på båda sina nuvarande bloggar, efter det "fruktansvärda påhoppet" från undertecknad vad gäller judars rätt till omskärelse och koschermat. Tänk att det där med judar ständigt ska vara så viktigt för sverigedemokrater!

Tänk om man kunde fokusera på Sverige och svenskarna istället...

Kurt Lundgrens bloggscoop

"Jag, Sten Tolgfors, ansöker härmed om att få fullgöra vapenfri tjänst istället för värnpliktstjänstgöring. Jag har en djup religiös övertygelse som hindrar mig att använda våld eller bruka vapen mot andra människor. "

[Den fruktade öländske redaktören har grävt i myndigheternas arkiv och funnit detta graverande bevis mot vårt lands förste pacifistiske försvarsminister]

14 oktober 2007

Slutet för Heimdal

Det blir alltmer ensamt ute på den kulturkonservativa kanten.

Sverigedemokraterna står väl där ute så gott de kan, men t.o.m. en institution som Föreningen Heimdal föll idag ner i den kulturradikala avgrunden, när föreningens dechargestämma ställde sig på Li Janssons sida. Lite kan det säkert bero på de hårda påtryckningarna från den moderata partiledningen, men ändå mera torde den aktuella omröstningen visa att föreningen efter långt och gediget förarbetete förpassat sig ner i den avgrund som alla andra föll ner i redan efter 1968.

I den upsaliensiska studentvärlden är det - såvitt jag kan säga på rak arm - bara Västgöta nation som aldrig tagits över av de Röda. Stockholms nation rönte detta öde under en enda termin. Ugglepartiets härjningar på Upsala studentkår kan man se sviterna av än idag.

Fram till idag hade Västgöta sällskap av Heimdal. Nu frågar man sig om Björn Söder har några påläggskalvar som han skicka fram till en ny framstöt här uppe i Uppsala. För ett antal år sedan gjordes ett valhänt försök under aktive Jocke Larssons ledning att bilda en sverigedemokratisk studentklubb i sta'n. Försöket stöp väl närmast på Larssons välkända letargi.

Grogrunden för SD bland förbittrade traditionella heimdaliter lär vara åtminstone lite gynnsammare än förra gången. Gamle föreningsordföranden Per Dahl vågade sig inför dechargestämman t.o.m. på kritik av den moderata partiledningens påtryckningar i ett ledarstick i Barometern. Li Jansson och de röda på Heimdal red nämligen på frågan om föreningen officiellt ska demonstrera sida vid sida med Afa och gaypolisen i stjärtvänsterns årliga Prideparad i Stockholm. Inget kan väl göra gamle Björn argare än gaylobbyn. Nu dj-r (?)

Fadäs i Malmö, aktivist skadad

Morgonens nyhet är pressmeddelandet från Sverigedemokraterna, med nyheten om inträffat våld vid flygbladsutdelning igår i området Höja i stadsdelen Husie, i Malmö.

Flygbladsutdelningen riktade sig mot byggandet av en moské, och SD-aktivisten Henrik Persson ska då ha överfallits av två yngre invandrare, eller som man säger i SD: "Två unga män med invandrarbakgrund".
"Männen frågade Persson om han var sverigedemokrat och försökte sedan slita åt sig hans väska. Då Persson vägrade ge ifrån sig sin väska knuffade männen ned honom på marken och sparkade honom i huvudet. Därefter lämnade de platsen."
Om du själv är SD-aktivist blir du säkert förbannad och känner för Henrik Persson, men sedan ställer du dig nog två frågor.

  • Hur mycket säkerhetsmedvetande visar man från ledningens sida när man skickar ut flygbladsutdelarna en och en i ett riskområde? Var han ens utrustad med överfallslarm och pepparspray?
  • Hade Persson inte några instruktioner om att fotografera de sparkande invandrarna för juridiskt organiserad hämnd mot dem och deras familjer vid senare tillfälle? Nu går gärningsmännen istället straffria.
  • Slitningar i SD-sfären

    På nya SD-bloggen Everykinda People sliter man med lika stora värdemotsättningar som i partiet Sverigedemokraterna, och även i bloggens värld handlar det om judarna.

    Å ena sidan har vi okritiskt SD-positive Jean Moulin, som gärna talar om vit nationalism och som helst skulle vilja bedriva folkmord på folket i fråga genom att förbjuda dem rätten till sina religiösa riter. Å andra sidan har vi Berit, som i sin kommentarpostning om Al Gores nobelpris osökt kommer in på Jimmy Carters krig mot judarna under hans tid som president. Berit vet tydligen mer än jag.

    12 oktober 2007

    Ingen högervridning i Perstorp

    Inte överallt röstar Sverigedemokraterna med de borgerliga. Edward Galia, SD Perstorp, rapporterar ikväll att han varit på möte i Beredningen för tillväxt och hälsa i nordöstra Skåne. I den ena frågan röstade han vänster, och i den andra röstade han höger.

    Galia står med båda fötterna djupt förankrade i den nordskånska lerjorden, som en sentida Axel Rubbestad!

    Sluthelg för Ramadan

    För att högtidlighålla Eid-al-fitr kommer Empire State Building i New York att över veckoslutet bada i Islams gröna färg. Man kan bara drömma om det pampiga intryck det skulle göra, om man gjorde samma sak med Turning Torso i Malmö. Antagligen är etablissemangets män i Sydsverige alltför fega, och rädda för Sverigedemokraterna, för att göra som amerikanerna.

    Ynkligt.

    Piratdistrikt

    Månget ögonbryn har säkert höjts över "bildandet" av det nya partidistriktet SD Sjuhärad. Varför överensstämmer inte distriktet med en riksdagsvalkrets i enlighet med stadgarna? Är distriktsbildningen godkänd i PS? Varför bilda ett distrikt i ett område med så svag lokal organisation?

    Partisekreteraren Björn Söder kunde inte tiga längre. Idag bekräftar han att SD Sjuhärad är ett piratdistrikt, som kan komma att godkännas först efter nästa års distriktsårsmöte i SD Väst:
    "I Sjuhärad har partiet konstituerat ett nytt distrikt, vilket formellt kommer att utnämnas som nytt partidistrikt nästa år i samband med att Västdistriktets årsmöte ger klartecken att låta Sjuhärad bryta sig ut och efter att partistyrelsen slutgiltigt säger ja till det nya distriktet."
    Allmänheten och Peter Ekholm varnas!

    11 oktober 2007

    Ryktet sprider sig i Borås

    "Liksom vi brukar ha massa människor i våra organisationer har de en massa organisationer till en människa."

    [Anders Österberg (s), Borås, upptäcker "grundandet" av SDU Sjuhärad och den säregne William Petzäll - citatet har korrekturlästs]

    Mammapremie

    I Askersund kör "Flempan" sitt eget race. Nu har han e.e.u. motionerat om att införa en "kommunal mammapremie till förstföderskor på upp till 36 000 i syfte att motverka oönskade aborter".

    Partifeministen Mattias Karlsson och kommunalpolitiske samordnaren Per Björklund sliter sitt hår i denna stund.

    Blir det Getinge?

    Nu har det kommit ut att Sverigedemokraternas kommunkonferens ska hållas i Medborgarhuset i halländska Getinge. Arga lokala socialdemokrater och vänner av ordning har redan "hört av sig till kommunen och undrat hur lämpligt det är att hyra ut".

    Det finns inget så ogint som en halländsk sosse. Varför kan vi inte alla bara vara vänner?

    10 oktober 2007

    SD-märkta gangsters

    Trotskisten Svensson flyter ovanpå i bloggosfären - mycket av hans trafik genereras av mediaetablissemangets Twingly. Jag sitter och läser mellan raderna i en av hans senaste postningar. Han misstänker tydligen att tonårsgangstrarna i Rödeby är av sverigedemokratiskt skrot och korn. Sorgligt.

    SD:s färger försvaras hos Svensson av Jimmy Windeskog, fortfarande SDU-aktivist enligt egna uppgifter.

    Big deal

    SVT trumpeterar idag ut att Sverige kommer att få ytterligare en europaparlamentariker när den nya EU-konstitutionen börjar gälla. "Det ökar chanserna för Sverigedemokraterna", menar SVT.

    Tja, än se'n? Varför ska man rösta på SD i ett Europaval? Hittills har förresten SD minskat i alla de valen.

    09 oktober 2007

    Ett ord i rättan tid

    "Om fadern fälls är det slut med allt som heter självförsvar i detta land."

    [Ted Ekeroth om skotten i Rödeby]
    Äntligen någon som talar om rätten att värna sig. Hoppas du inte får Feg-Jimmie på dig nu, Ted!

    Reinfeldt och Sahlin:

    Myspace Graphics
    Myspace Graphics

    SD växer så det knakar

    Nybildade distriktet SDU Sjuhärad har en stark organisation. Man består av två yngre män i Borås. Dessa två nationella spjutspetsar sitter även med i styrelsen för det nybildade (ännu starkare) distriktet SD Sjuhärad och i kommunföreningen SD Borås.

    Aktivistkåren i SDU-distriktet är även den av imponerande mått, och består av ordföranden i distriktet, hr William Petzäll. Senaste aktionen som genomfördes var när han ensam stod utanför en gymnasieskola och delade ut flygblad.

    Koscher och halal

    Fredrik Malm (fp) går i en motion till riksdagen till angrepp mot Sverigedemokraternas judefientliga politik, nu ifråga om vallöftet från 2006 att "alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden, samt att import av produkter som framställts med metoder där djurplågeri förekommer skall förbjudas."

    Malm noterar korrekt att förslaget från SD, om det skulle röstas igenom i riksdagen, omöjligör för människor som håller koscher (och halal) att bo här i landet. Han vill för sin del gå åt andra håller - tillåta inte bara import, utan även rituell slakt på svensk mark. Han skriver:
    "Frågan om religiös slakt bör ses i ljuset av religionsfriheten och den fria religionsutövningen, liksom den bör ses i ljuset av djurskydd. Här finns en obalans i dag, eftersom religiös slakt främst betraktas ur djurskyddssynpunkt. Religionsfrihet är lagstadgad i Sverige. Det bör också innebära att religiösa slaktmetoder tillåts i vårt land."
    SD:s partisekreterare Björn Söder kan nu förväntas gå till hårt motangrepp under de närmaste dagarna. Söder, som ibland anklagats för att vara filosemitisk och en sionist, har under en längre tid använt sig av en skoningslös retorik i slaktfrågan.

    Inte lätt alla gånger

    Kent Härstedt (s) skriver riksdagsmotion om Sverigedemokraterna, men har lite svårt med fakta:
    1995 tillträdde den nuvarande partiledaren, som har ägnat stor möda till att putsa SD:s fasad och försöka övertyga väljare om att SD är ett helt vanligt ”demokratiskt parti”.

    08 oktober 2007

    Centern suger?

    "Jag vet inte vad jag har för belägg för mina åsikter. Jag är verkligen skitdålig på sånt.. Jag suger på politik, jag har ingen aning om nån historia, jag bara säger vad jag tycker."

    [En ledamot i styrelsen för CUF Västmanland talar om på sin blogg varför hon valt Centern. I närmast föregående postning talade hon om att SD inte borde få informera i skolorna]

    Ingen spännande läsning

    På bloggen Every Kinda People gillar de SD, men inte utan reservationer. Jean Moulin har läst partiets energipolitiska handlingsprogram, och sammanfattar läsningen med orden "gäsp, dubbelgäsp".

    Så är det. Sverigedemokraterna fyller ofta sina programdokument med fluff.

    Nytt SDU-distrikt

    Jag läser på ungsvenskarna.com att man bildat distriktet SDU Sjuhärad. Oj, det var oväntat! Vilka lokalavdelningar består detta distrikt av?

    Aktivt SD-motstånd i Gävleskola

    Vid Bergby centralskola i Gävle kommun tar man sitt partipolitiska ansvar för att stoppa Sverigedemokraterna. Man planerar nu bjuda skoleleverna på en lärorik studieresa till polska orten Auschwitz.
    - Det var vi lärare som tyckte att det kunde vara bra eftersom det finns mycket främlingsfientlighet i bygden. Sverigedemokraterna fick mellan sju och åtta procent i valet sist. Gör vi inget kan de sitta i riksdagen 2010. Vi vill att det här ska diskuteras mer i skolorna, kan vi börja redan här med små steg kanske vi kan förändra något, säger en av lärarna i Gefle dagblad.
    Då är det alltså sant att SD Gävle ger hemliga kurser i gaskammarteori i sin lokal på Brynäs! Kampen går vidare.

    07 oktober 2007

    Kyrko möte

    Björn och Jimmie har varit upp till Jönköping i helgen och hållit möte, får vi reda på från SD Vaggeryds blogg. Man drömmer om 10 nya mandat i kyrkomötet - finns det så många troende i partiet, eller gör man som sist och sätter upp hundhedningar som Gabbiz på listorna?

    Nog sagt om det; det är väl bra att de håller möten? Men nästa gång hoppas jag att smålänningarna hittar någon skrivkunnig för att avfatta mötesrapporten. Det vi begåvats med i dag kryllar av särskrivningar. Kanske bör den framtida SD-interna utbildningsverksamheten inriktas på ABC-kurser.

    06 oktober 2007

    Man är sig själv närmast

    Mången gång har det varit gny och tandagnisslan från Sverigedemokraterna på grund av att man snuvats på lokal för ett möte. Det senaste stora möte som drabbades var förra årets riksårsmöte. Om två veckor håller man sin årliga kommunkonferens, och det är väl inte omöjligt att samma situation uppstår då.

    En intressant fråga är om SD själva försvarar principen om att alla politiska riktningar ska tillåtas hålla möte, eller om det bara är partiets egna mötesmöjligheter som är intressanta. I sitt anförande till RÅ 2006 sade partisekreteraren Björn Söder bl.a. följande.
    Vi, sverigedemokrater, känner mer än andra till hur illa det är ställt med demokratin i vårt Sverige. Vi om några har fått känna på detta och vi om några har fått lida för detta.

    Vi, sverigedemokrater, nekas att hålla möten och när vi väl kan hålla möten attackeras de av rånluveförsedda stormtrupper, som med riksdagspartiernas tysta samtycke, hotar och misshandlar våra företrädare.
    Vackra ord förvisso från Söder. Den (retoriska) frågan är dock om han någonsin kommer att försvara kommunisters eller nazisters mötesmöjligheter. Detta kan läsas i lördagens Upsala Nya Tidning.
    Samarbete ska hindra nazister att hyra lokal
    I mitten på 1990-talet diskuterades ett samarbete mellan polismyndigheten och bygdegårdsföreningarna i Uppsala län i syfte att försvåra för nazister att hyra lokaler för sina sammankomster. Förra lördagen lyckades nazister utan problem att hyra Vittinge Folkets park för 1 000 kronor.

    Kriminalkommissarie Sven Knutsson i Uppsala bekräftar att det finns ett samarbete med lokaluthyrare.
    - I den mån det inte fungerar överallt i länet finns det anledning att åtgärda det.

    En polis i kriminalunderrättelsetjänsten säger till UNT att kanalerna i Uppsala med omnejd fungerar bra.
    - Vi skall kolla hur det ser ut i Heby kommun. Känner någon sig osäker är man naturligtvis välkomna att ringa hit för råd.
    Hur många tror att Björn Söder eller någon annan sverigedemokratisk partikoryfé kommer att ge så mycket som ett knyst ifrån sig till stöd för nazisternas rätt att hålla möten i Uppsala län? Upp med en hand!

    Rolig historia

    - Vad är det för likhet mellan Alliansen och en hotellstäderska i Bryssel?
    - Båda får städa upp Socialdemokraternas skit.
    Upphovsman: Henrik Alexandersson

    Anarki

    Anarkin sprider sig i Sverigedemokraterna. Partinamnet förkortas "Sd" istället för "SD". Distrikt (spontanbildade till på köpet) heter saker som Sjuhärad, istället för namn på riksdagsvalkretsar. Kommunföreningar kallar sig Finnveden och jag vet inte vad, istället för namn på kommuner.

    Vem övervakar egentligen partistadgarnas efterlevnad? Kanske har Mattias Karlsson åkt till Kanarieöarna igen och particentralen står tom. Kanske skulle man gå med igen, bara för att bilda nya kommunföreningen Sd Kalle Anka & c:o. Då dj-r!

    05 oktober 2007

    Med mössan i hand?

    Anställningsskyddslagen bör revideras tycker Johnny Skalin idag på sin partiblogg, och reciterar sedan långa stycken ur lagtexten. Kontentan är att lagen bör tas bort helt, varefter Sverige efter danskt mönster inför "flexicurity". Huvudskälet är att lagen minskar rörligheten på arbetsmarknaden. Samma tongångar hördes i onsdags från Jens Leandersson, SD Syds starke man.

    Danskarnas flexicurity innebär att arbetsgivarna fritt kan anställa och sparka anställda - "saklig grund för uppsägning" krävs inte. Detta kompenseras av att statsmakterna bjuder på en a-kassa som är frikostigare än i Sverige (=security, d.v.s. trygghet).

    Partikassören/partiideologen/kommunalpolitikchefen Per Björklund är författare till det synnerligen arbetsgivarvänliga arbetsmarknadspolitiska handlingsprogram som Sverigedemokraterna antog förra året, och där man ville införa fri arbetskraftsinvandring på arbetsgivarnas villkor. Nu signalerar Skalin och Leandersson att partiet vill gå ännu ett steg, och helt skrota den svenska modellen på arbetsmarknaden.

    Står det svenska arbetsgivare fritt att sparka sin gamla svenska arbetsstyrka och ta in billiga utländska arbetare, då är det inte svårt att inse hur det kommer att gå med arbetslösheten här i landet. Borde inte ett nationalistiskt parti försöka öka viljan hos arbetsgivare att betala höga löner, snarare än att öka arbetarnas vilja att jobba för låga löner?

    Aj, då!

    I media refereras idag en undersökning från ett universitet i Skåne, vilken visar att "inte många pensionärer i Skåne...röstar på Sverigedemokraterna". På DN Debatt lovas alla pensionärer sänkt skatt i en artikel signerad Mona Sahlin och Pär Nuder.

    En olycka kommer sällan ensam för Sverigedemokraterna, ett parti som i många år friat till pensionärerna.

    04 oktober 2007

    ND snuvar SD

    Högerrivalerna Nationaldemokraterna har tydligen snuvat Sverigedemokraterna på välbehövlig sakkompetens inom vårdpolitiken. Den välrenommerade psykiatern Thomas Jackson har ställt upp för intervju i Nationell idag och går nu senast till hårt angrepp mot Stockholms Fria tidning.

    Vad har SD nu att komma med i den ständigt pågående debatten om Apatiska flyktingbarn?

    03 oktober 2007

    Ny SD-blogg

    Halvamerikanska och partipolitiskt obundna bloggen Every Kinda People har tagit in en ny medlem, "Jean Moulin", och har därmed också tagit steget in i SD-bloggarnas värld. I sin senaste postning avslutar Moulin nämligen med utropet Rösta på Sverigedemokraterna!

    Bloggrullen här till höger har uppdaterats.

    02 oktober 2007

    Nordanstig

    Den orutinerade tonårsflicka som samvetslöse Roger Hedlund satte upp på förra årets valsedel i Nordanstigs kommun i norra Hälsingland orkade inte länge, och har efter avsägelse nyligen ersatts av Jan-Ola Hall, en ditskriven "folkets val".

    Vid fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen gick han upp i talarstolen och presenterade sig som ett mellanting mellan moderat, centerpartist och miljöpartist. Han är politisk vilde, och lär inte kunna uppbåda något ytterligare partistöd för det hungriga Gävleborgsdistriktet. Visar Hall vanligt hyfs i kommunala sammanhang lär nog SD ändå kunna åka snålskjuts på honom i den avlägset belägna och mer eller mindre utlänningsfria kommunen.

    Helgarderat

    I miniföreningen SD Forshaga har man både livrem och hängslen när man skriver motion. Man yrkar i sitt senaste trafikpolitiska alster "att åtgärd görs för att förhindra olyckstillbud mellan cyklister och boende samt besökande till och från nya centrumhusen". Vad då för åtgärd, undrar vän av ordning? Ingen nämnd, ingen glömd!

    Eva tillbaka

    Under kyrkomötet, som hölls i Uppsala under sistlidna vecka, återupplivades enligt rapport i SD-Kurirens nätupplaga Sverigedemokraternas kyrkopolitiska förbund. Någon egentlig verksamhet har man inte haft på flera år, och de stadgar som undertecknad snickrade ihop har gällt ändå till nu.

    Nya stadgar antogs och Eva Nyman valdes till ny ordförande vid det möte som alltså hölls i Uppsala. Torbjörn Kastell ströks därmed från sitt sista uppdrag i SD-sfären.

    Avstäng muselmännen

    Från SD Växjö kommer nu ett förslag om vårdanställda muslimer ska avstängas från tjänstgöring under fastemånaden Ramadan. Det gäller personal som jobbar direkt med patienter och andra vårdtagare.

    Man anser även att de muslimer som fastar ö.h.t. bör ta ut semester Ramadan. "När blodsockernivån inte upprätthålls försämras självfallet prestationsnivå och omdöme", säger SD Växjös Samuel Älgemalm.

    01 oktober 2007

    På kollisionskurs

    Det är väldigt tyst om Sverigedemokraterna för närvarande. Därför kan det vara lämpligt att just idag uppmärksamma att SD Gävles Margareta Sandstedt ånyo befinner sig på kollisionskurs med particentralens Mattias Karlsson.

    Vad det handlar om är kommunfullmäktigesammanträdet i Gävle för jämnt en vecka sedan. Samtliga partier i församlingen ville då anta EU-deklarationen om jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regionnivå (Gävles dnr 07KS388). Det vill säga - samtliga partier utom SD som röstade nej. Margareta Sandstedt brukar vara att "lita på" i de här frågorna, och var det även nu.

    Kollisionskurs? Förra månadsskiftet var samma fråga uppe i Malmö kommunfullmäktige, och där röstade SD ja. Den av Mattias Karlsson skrivna röstförklaringen lästes då upp av lätt förvirrade men alltid attraktiva Emma Westergren.